www.vipbebe.ro

10 PASI SPRE ALIMENTE SOLIDE

PASUL 1 Bebelusul tau a deposit varsta de patru luni si pare interesat de ce anume faci tu, mai ales atunci cand duci ceva la gura si te aude mestecand ? Acestea este considerat adesea un semn ca este pregatit pentru alimentele solide.

PASUL 2 Bebelusii se nasc cu refelxul de a impinge cu limba, afara din gura orice este solid. Acesta este numit reflex de extruziune, si e firesc pentru a evita riscul ca cel mic sa se asfixieze atunci cand orice altceva in afara de lichide intra in gurita lui in primele patru luni de viata. Pentru a putea inchiti alimente solide, bebelusul trebuie sa isi dezvolte abilitatea de a duce cu mancarea cu ajutorul limbii catre spatele gurii pentru ca aceasta sa poata fii inghitita .

PASUL 3 Varsta ideala este intre patru si sase luni, dar cel mai sigur spre ultima parte a intervalului .

PASUL 4. Reflexul de salivare este important si se observa ca in jurul varstei de sase luni bebelusii incep sa saliveze abundent , necontrolat , acesta fiind un semn clar ca sistemul digestive este sufficient de pregatit si evoluat in acest sens .

PASUL 5 E drept ca nu prea este placut sa faci cercetari prin scutece….dar un semn ca ai introdus prea repede unele lucruri, este faptul ca acesta va trece nedigerat prin sistemul digestiv. Poti avea probleme de acest gen intre patru si sase luni cu cerealele .

PASUL 6  Alimentele solide nu trebuie sa inlocuiasca alaptatul, cid oar sa vina in completarea lui .Faptul ca tu nu prea mai ai atata de mult lapte , nu constituie un semn clar ca trebuie sa treci pe solide .

PASUL 7  Hraneste-l cu lingurita de la bun inceput si nu pune piureuri sau orez cu lapte in biberon. Astfel bebelusul poate ditinge de la inceput hrana lichida de cea solida.

PASUL 8 Observa-ti cu atentie bebelusul: poate tine capul ridicat sau drept, sta singur in fundulet …acestea sunt semnele cele mai importante despre traseul pe care il urmeaza mancarea, dupa ce a fost inghitita.

PASUL 9 Dublarea greutatii de la nastere este considerat de multi un semnal ca se pot introduce alimente solide. De asemenea pierderea interesului pentru hrana de la san sau poate chiar schimbarea bioritmului zilnic si a programului de somn sunt alte semne importante .

PASUL 10 Pana acum stiai ca e satul pentru ca se opera din somn si dormea .Acum observa daca este capabil sa rasuceasca capul intr-o parte semn ca refuza mancarea si este satul.

Vezi toate articolele